Omgeving

Nieuwkoopse Plassen GebiedNieuwkoop ligt aan het prachtige natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen midden in de driehoek Alphen a/d Rijn, Woerden en Uithoorn. Gouda met zijn kaasmarkt is met de auto in 30 minuten bereikbaar. Evenals Leiden, een stad van grote historische betekenis.

De 4 grote steden in de Randstad, te weten  Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam bevinden zich op ca. 35 km van Nieuwkoop. En Schiphol Airport ligt op 25 km. Nieuwkoop ligt dus mooi centraal om vele plaatsen te bezoeken.

Op loopafstand is een heerlijke Restaurantje te vinden Bistro de Eerste Aanleg. Met net over de brug Café Watersport. Waar je ook een boot kunt huren of visvergunning kunt halen.

Vanuit het Huis bij de Molen  kun je een wandeling door het weiland doen. (Buiten het broedseizoen)

Iets verderop kun je meerdere restaurants vinden zoals Restaurant Tijsterman en Restaurant de Hollandse Leeuw, Restaurant Lkr aan het verbouwde dorpsplein.

Een lekker wandelingetje maken om een heerlijk vers ijsje te gaan eten? Bij de IJssalon!

Of je haalt lekker vers gerookte paling bij Hoogerwerf

sloep1Bij de Bea de beheerder kun je informeren naar de mogelijkheden om een sloepentocht of zeiltocht te maken. Voor kinderen zijn er Zeillessen in de schoolvakanties bij Zeilschool Nieuwkoop.

Smederij Museum

In Nieuwkoop is ook het TIP-kantoor te vinden.(Toeristisch Informatie Punt, voorheen VVV) met het Oudheidkundig- en Poldermuseum. En heel dichtbij ligt het Smederij Museum

SONY DSC

In het dorp kun je het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten vinden. Waar veel wetenswaardigheden over het gebied te krijgen zijn. Elke middag organiseren zij om 14 uur een rondvaart  met de boot Blauw Jantje een excursie over de plassen van 2 uur.

Nieuwkoop heeft sinds korte tijd een nieuw Cultureel centrum Kaleidoskoop voor allerlei mooie voorstellingen.

Daar vindt je ook Jachthaven Tijsterman waar je ook boten kunt huren.

De supermarkten in het dorp zijn: Jumbo en Albert Heyn En verder zijn er meer kleinere winkeltjes te vinden.

Verschillende Fietsroutes:

Verschillende Wandelroutes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *